Fit6

31 ianuarie 2023

Impactul alimentației și al pierderii kilogramelor în exces pentru stările emoționale negative

Impactul alimentației și al pierderii kilogramelor în exces pentru stările emoționale negative

„Lasă mâncarea să fie medicamentul tău”, spunea marele filozof Hipocrate.

O alimentație corectă nu doar interferează cu prevenirea a numeroase boli, cu buna funcționare a organismului, cu obținerea unei siluete de vis, dar are și o mare influență asupra stării emoționale!

O dietă naturală poate stimula o bună dispoziție!

A dispărut mitul potrivit căruia oamenii „dolofani” erau cei mai simpatici... Știința a dovedit că persoanele supraponderale și obeze tind să fie și cele care au rate mai mari de depresie și schimbări de dispoziție și folosesc adesea o distracție forțată pentru a face parte dintr-un grup și își ascund durerea psihologică din cauza greutății și volumului corporal.

Scăderea în greutate are mai multe avantaje, precum prevenirea multor boli (cardiovasculare, respiratorii, musculo-scheletice, neurologice, digestive etc.), creșterea calității vieții, dar și creșterea stimei de sine și a stărilor de dispoziție pozitive.

Când o persoană se află în stări emoționale mai negative și depresive, tinde să-și piardă interesul pentru viață. Comportamentul alimentar este de asemenea alterat, apetitul, concentrarea, ciclul circadian și sunt pierdute interesele benefice pentru alimentație, cumpărături, gătit, pentru sine și pentru cei din jur.

Sentimentele depresive încep să domnească, oboseala și extenuarea încep să fie excesive și împiedică îndeplinirea sarcinilor și activităților simple, zilnice și plăcute. Flora intestinală suferă și ea modificări din cauza stărilor emoționale negative, iar aceasta la rândul său poate influența funcționarea creierului.

Mâncarea, pe lângă faptul că este singura modalitate de a obține nutrienți și energie pentru organism, fiind esențială pentru menținerea vieții, este și un mijloc de a obține plăcere. Aportul alimentar interferează pozitiv sau negativ cu funcționarea corpului nostru și, de asemenea, cu stările emoționale și totul depinde de alegerile alimentare pe care le face fiecare persoană.

O dietă bazată pe alimente naturale, în care predomină legumele, fructele, ovăzul, apa, vitaminele, mineralele, fibrele și antioxidanții ajută la conservarea și protejarea creierului și a organismului datorită gamei complexe de mecanisme celulare și oferă totuși beneficii enorme care combat pierderea de energie și cele mai negative stari emotionale.

Consumul de alimente antidepresive ajută și accelerează producția de serotonină și dopamină, care sunt principalele substanțe responsabile de senzația de plăcere imediată. Un alt punct benefic al educației alimentare adecvate este echilibrul florei intestinale, repopulând intestinul cu „bacterii bune” care ajută la pierderea în greutate și reglează starea de spirit.

Știați că mai mult de jumătate din serotonina disponibilă în organism se găsește în intestin?

Când flora intestinală este dezechilibrată, microorganismele dăunătoare se răspândesc, iritabilitatea crește, au loc stări emoționale negative și apar boli gastrointestinale precum gastrita, ulcerul și constipația.

Scăderea în greutate, schimbarea și implementarea unor obiceiuri alimentare noi și sănătoase vor face ca stările emoționale să devină mai pozitive!

 

Programul Fit6! Slăbește, zâmbește pe viață și iubește-te zi de zi!