Fit6

12 septembrie 2019

Alimentația sănătoasă - înapoi la școală

Alimentația sănătoasă - înapoi la școală

La începerea anului școlar părinții încep să se îngrijoreze de cărți, rechizite școlare și mâncarea copiilor lor.

Modul în care consumă alimente, copiii și tinerii, are o influență semnificativă asupra calității vieții lor în viitor.

Astfel, nu putem neglija procesul de educare alimentară, chiar dacă unele zile sunt marcate de încăpățânarea celor mici, în special în respingerea micului dejun.

 

Odată cu întoarcerea la școală, este esențial să vă asigurați că cei mai mici au o dietă sănătoasă care îi ajută să se concentreze și să își păstreze nivelul de energie echilibrat.

Ori de câte ori este posibil, este important să se implice copiii în pregătirea gustărilor pentru a încuraja interesul precoce pentru alimentația sănătoasă. Școala nu ar trebui să evadeze responsabilitatea și să investească în calitatea alimentelor disponibile la cantine și baruri, dar părinții / bunicii trebuie să își facă și temele.

 

Iată câteva sfaturi simple, practice, care pot fi aplicate pentru îmbunătățirea sau începerea educației alimentare a tinerilor acasă.

 

  1. Stabilirea unui exemplu - A le arăta copiilor că o dietă sănătoasă este calea către un stil de viață sănătos nu este întotdeauna ușoară, dar decât să încercați să îi convingeți să mănânce supă și salată în fiecare zi, mai bine puneți o farfurie să mănânce și ei. Pregătiți-vă gustările dintre mese și încurajați-i să le pregătească și ei cu o zi înainte.
  2. Întărire pozitivă - Mențineți un mediu pozitiv și fericit în ceea ce privește provocările alimentare. Evitați interzicerea anumitor alimente, alegeți doar să restricționați frecvența și cantitatea consumului dvs. și încurajați alegerea pentru alegeri mai sănătoase. Sărbătoriți alegerile bune ale copiilor dvs. ajutându-i să-și construiască încrederea în sine și o relație sănătoasă cu alimentele.
  3. Respectă gusturile copiilor - includeți copiii în pregătirea meselor și duceți-i la cumpărături, întrebați-i, de exemplu, care sunt fructele lor preferate sau legumele care le-au plăcut din supa din această săptămână. Astfel puteți ajusta mesele de familie la preferințele lor, promovând în același timp o alimentație sănătoasă. Provocați micuții să încerce alimente noi, începând cu câte puțin sau introducându-le diversitate în mâncărurile preferate.
  4. Nu recompensăm copiii cu alimente mai puțin echilibrate - Dacă dorim ca copiii să aleagă independent pentru alimente sănătoase, nu îi vom recompensa cu dulciuri sau fast-food. Găsiți modalități de a-i recompensa pentru un bun comportament sau cu alegerile care nu le pun în pericol sănătatea, cum ar fi plimbările prin parc, un meci de fotbal, o plimbare cu bicicleta.
  5. Aveți răbdare - Faceți schimbări treptate - Este nevoie de răbdare și perseverență pentru a încerca alimente noi, deoarece de multe ori, pentru ca un copil să se obișnuiască cu un gust nou, este necesar să intre în contact de mai multe ori cu acesta.


Poftă bună și spor la școală!